Welzijnsprofessional

Wat ga je doen?
Als welzijnsprofessional ondersteun je gezinnen met een hulpvraag

Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau

Dan ben je mogelijk op je plek in het jeugd- en gezinsteam van Alphen aan den Rijn. Als welzijnsprofessional ondersteun je gezinnen met een hulpvraag om in het voorliggend veld een passende oplossing te vinden. Je bent de coach van een gezin en kan zelf lichte ondersteuning bieden, gezamenlijk met samenwerkingspartners aan de slag of zorgen dat de juiste partij zijn werk gaat doen. Samen met het gezin en waar mogelijk het sociale netwerk stel je het gezinsplan op met overzichtelijke resultaten en duidelijke afspraken. Je voert ook gezamenlijk met het gezin de regie op het behalen van de resultaten en motiveert alle betrokkenen om de afspraken na te komen. Je zet sterk in op het in kaart brengen van het sociaal netwerk, het activeren, verrijken, of doen afnemen van negatieve invloeden ervan.

 

Waar mogelijk zorg je dat het gezin aankomt en gebruik maakt van ondersteuningsaanbod in de wijk. Je maakt jezelf zo snel als mogelijk overbodig, zodat gezinnen op eigen kracht verder kunnen. Je maakt voor passende ondersteuning aan de gezinnen goed gebruik van de samenwerkingsmogelijkheden in jouw wijkteam met de gedragswetenschappers, gezinsondersteuners en ervaringsdeskundigen en de samenwerkingspartners in de wijk. Je signaleert mogelijkheden voor het verbeteren en versterken van het voorliggend veld en draagt naast je reguliere werkzaamheden bij aan het verbeteren van de jeugd- en gezinshulp in Alphen aan den Rijn door mee te doen aan en initiatief te nemen voor projecten en activiteiten.

In welke competenties herken jij jezelf?

Je bent een echte netwerker die goede contacten heeft met alle initiatieven in het voorliggend veld in de wijk. Je kan je inleven in de situatie van een gezin om tot passende oplossingen en kan dit samen met het gezin omzetten naar concrete resultaten. Je weet het gezin, de omgeving van het gezin en samenwerkingspartners te motiveren met de resultaten aan de slag te gaan.

Wat bieden wij jou

Salaris volgens de CAO Jeugdzorg in salarisschaal 9 (€ 3.042,75 tot € 4.544,51 bij een fulltime dienstverband van 36 uur)

Solliciteer direct