preventieprofessional

preventieprofessional

Toe aan een nieuwe uitdaging?

Misschien is de functie van preventieprofessional wel iets voor jou!

Als preventieprofessional met HBO werk- en denkniveau heb je een belangrijke rol bij het in kaart brengen van de hulpvraag, de veerkracht en de draaglast van het gezin. Je verkent de mogelijkheden van het eigen netwerk en oplossingen binnen het preventieve veld in de gemeente Alphen aan den Rijn voor alle gezinsleden. Niet alleen de jeugdige die wordt aangemeld met een hulpvraag.

Samen met de triageprofessional voer je een kennismakingsgesprek met het gezin. De preventieprofessional is dus niet bang om een gezin het hemd van het lijf te vragen! Vanuit de vraagverheldering die hier plaats vindt wordt gezamenlijk besloten wie er moeten aansluiten bij het multidisciplinaire overleg om tot een goede beoordeling van de ondersteuningsbehoefte van het gezin te komen.

De preventieprofessional kijkt hierbij welke inzet voor het gezin ingezet wordt. Collectief waar dat kan, maar individueel waar nodig. Wanneer uit de vraagverheldering blijkt dat een gezin beter op zijn plek is bij een andere voorziening, draagt de preventieprofessional zorg voor een warme overdracht en laat een gezin pas los wanneer de volgende is gestart.

De preventieprofessional heeft ook een signalerende rol: is er meer of ander collectief aanbod nodig in de vorm van cursussen of (kinder)activiteiten, dan seint de preventieprofessional de gemeente in. Naast de reguliere werkzaamheden vind je het leuk om met collega’s en samenwerkingspartners aan de slag te gaan in projecten om de jeugdhulp in Alphen aan den Rijn te verbeteren.

 

In welke competenties herken jij jezelf?

Je bent communicatief vaardig en voelt aan hoe je de vraag achter de vraag naar boven kan halen. Je kan je inleven in de situatie van een gezin om tot passende oplossingen te komen en je weet het gezin te motiveren hiermee aan de slag te gaan. Je weet overzicht te houden in de verschillende beoordelingen die lopen en werkt hierin goed samen met de triageprofessional om snel tot het juiste resultaat te komen.

Wat bieden wij jou

Salaris volgens de CAO Jeugdzorg in salarisschaal 9 (€ 3.042,75 tot € 4.544,51 bij een fulltime dienstverband van 36 uur).

Meer weten? Neem contact op met Bianca Righarts via 06 142 965 92.