Opvoeding

Hoe pak ik de opvoeding van mijn kind aan?

Opvoeden is een mooie, maar soms uitdagende taak. Hoe biedt u uw kind liefde en steun, zonder de controle te verliezen? En hoe stelt u grenzen zonder te streng te zijn? In dit artikel leest u over de vier pijlers van opvoeden en hoe u deze in de praktijk kunt toepassen.

Mijn kind heeft faalangst 

Een kind met faalangst is vaak bang om dingen te proberen of door te zetten. Door het idee dat iets toch niet zal lukken, lukt dat vaak ook inderdaad niet. Het kind denkt dan: zie je wel, ik kan het niet. Van die gedachten krijgt je kind minder zelfvertrouwen.   

Volg onze online module over faalangst. U krijgt inzicht in wat faalangst is, hoe faalangst ontstaat en hoe uw kind het best met faalangstig gedrag om kan gaan. 

Gezondeboel: Faalangst voor ouders.  Problemen met inloggen? Lees hier meer informatie.

Hoe ga ik om met de gevoelens van mijn kind? 

Is uw kind erg introvert, angstig en gespannen? Of heeft uw kind juist woedeaanvallen en slaat het andere kinderen? Dat kan lastig zijn. Kinderen kunnen nog niet altijd goed omgaan met hun emoties.  

Lees hier meer over op de website van het CJG.  Of kijk in de agenda van het CJG voor bijeenkomsten rover dit onderwerp.
Wij bieden ook een online module aan voor kinderen over het omgaan met je emoties: Gezondeboel: Denken, voelen en doen - Kinderen. 
Problemen met inloggen? Lees hier meer informatie.

Wat moet ik doen als mijn kind niet goed kan slapen? 

Het kan heel frustrerend zijn als uw kind niet goed kan slapen. Voor uw kind, maar ook voor uzelf. Lees meer over slapen en slaapproblemen bij kinderen op de website van het CJG.   

Andere vraag? 

Antwoord op andere vragen over opvoeding vindt u ook op de website van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG). Ook voor hulp bij oudere kinderen. Het CJG biedt ook webinars en themabijeenkomsten aan over verschillende onderwerpen rond opvoeden. Kijk voor de agenda op deze pagina

Kom je er met deze informatie niet uit en heb je een vraag over opvoeden die meer aandacht nodig heeft? Neem dan contact op met de wijkpedagoog voor een gesprek of kortdurende begeleiding.