Wie zijn wij?

Foto quote

Herkenbaar, bereikbaar en dichtbij!

Wie zijn wij

Vanaf 1 januari 2024 bieden wij jeugd- en gezinshulp aan alle inwoners van Alphen aan den Rijn. Deze Alphense organisatie is van en voor ons allemaal. Oog voor thuis heette voorheen Jeugd- en Gezinsteams. 

Herkenbaar, bereikbaar en dichtbij!

 

Lokale teams

Voor ondersteuning kunt u terecht bij de lokale teams van jeugd- en gezinsprofessionals. Zij zijn het eerste aanspreekpunt bij uw vragen over jeugdhulp. Samen zoeken jullie antwoorden op en oplossingen voor uw vragen.

Alle mogelijke oplossingen

Wij betrekken ook uw gezin en de mensen die belangrijk voor u zijn, zoals een goede vriend. Zo maken wij gebruik van alle mogelijke oplossingen voor uw vragen. Wij kijken niet alleen naar de vragen die spelen rondom (de opvoeding van) uw kind, maar ook naar andere problemen in uw gezin, zoals een echtscheiding of financiële problemen. Als er spanningen zijn in uw gezin, heeft dit invloed op uw kind.

Centrale spil en aanspreekpunt

Kan uw gezinsprofessional uw hulpvraag niet zelf oppakken? Dan regelen zij extra specialistische hulp. Wij werken hiervoor samen met verschillende jeugdhulpaanbieders in onze regio.

Uw gezinsprofessional betrekt deze specialistische hulp bij uw gezinsplan. Maar blijft zelf ook betrokken én blijft uw contactpersoon. Zo voorkomen we dat u weer van voor af aan moet beginnen met uw hulpvraag. 

Man-achter-bureau

Organisatie & teams

Oog voor thuis Alphen aan den Rijn is in juli 2023 opgericht door de gemeente Alphen aan den Rijn om de jeugdhulp anders en vooral samen te gaan organiseren. Sinds 1 januari 2024 bieden wij jeugd- en gezinshulp aan.

Er is altijd een jeugd- en gezinsteam dichtbij in uw wijk. Onze collega’s ontmoeten u het liefst in uw eigen omgeving of op een locatie bij u in de buurt. In deze teams werken professionals met verschillende deskundigheden. Tijdens het kennismakingsgesprek onderzoeken wij samen met u welke professional het best past bij uw situatie.