Gezinsprofessional

Ben jij degene die we zoeken?
Als dit profiel aansluit bij jouw expertise en ambities, dan ben jij wellicht degene die we zoeken!

Opleidingsniveau: HBO/HBO+

Het zou zomaar kunnen als je een HBO of HBO+ werk- en denkniveau hebt, een SKJ registratie, kennis van sociale netwerkstrategieën, kennis van in te zetten methodieken en wet- en regelgeving. Je bent de coach voor gezinnen met opvoed- en opgroeivragen. Je kijkt systeemgericht, samen met het gezin, belangrijke familie en bekenden naar wat er in een gezin nodig is. Je biedt zo veel mogelijk zelf hulp met de gezinsondersteuners en ervaringsdeskundigen uit jouw wijkteam. Wanneer je een specialist inschakelt, voer jij samen met het gezin de regie. Het gezinsplan dat aan de basis van ieder hulpverleningstraject ligt, is de routeplanner voor het pad dat je samen met het gezin bewandelt. Periodiek vul je samen met het gezin vragenlijsten in. De uitkomst ervan bespreek je één op één met de betrokken gedragswetenschapper om na te gaan wat er goed gaat en wat beter kan. Je wordt enthousiast van leren en ontwikkelen met jouw collega’s in de casuïstiekbesprekingen en intervisie en zet je naast je reguliere werkzaamheden graag in om de jeugdhulp in de gemeente Alphen aan den Rijn te verbeteren!

In welke competenties herken jij jezelf?

Je kan flexibel meebewegen met de ondersteuningsbehoefte van de gezinnen, je kan je inleven in hun situatie om tot passende oplossingen te komen en het gezin te motiveren. Je houdt overzicht en voert samen met het gezin regie wanneer er meerdere hulpverleners betrokken zijn en werkt resultaatgericht.

Wat bieden wij jou

Salaris volgens de CAO Jeugdzorg in salarisschaal 9 of 10 ( €3.42,75 tot € 4.973,88 bij een fulltime dienstverband van 36 uur)

Solliciteer direct