Triageprofessional

Houd jij graag het overzicht?
Misschien ben jij dan wel de HBO+/WO opgeleide triageprofessional die we zoeken.

Opleidingsniveau: HBO+/WO

Houd jij graag het overzicht?

Misschien ben jij dan wel de HBO+/WO opgeleide triageprofessional die we zoeken. De triageprofessional is de medewerker die samen met de preventieprofessional aan de start van elk hulpverleningstraject direct een goede beoordeling maakt en voor het gehele gezin in kaart brengt wat de ondersteuningsbehoefte is. Je zet het gezin centraal en neemt hen stap voor stap mee in het proces. Dit vraagt veel kennis van jeugdhulp, gezondheidszorg, psychopathologie, veiligheid en huiselijk geweld. Daarnaast goede communicatieve vaardigheden en lef om door te vragen. Je hebt goede voelsprieten, maar weet ook goed in te schatten wanneer er aanvullende expertise aan tafel moet worden gevraagd voor het multidisciplinaire onderzoek, om gezamenlijk zoveel mogelijk direct tot een goede beoordeling van de ondersteuningsbehoefte te komen. Hiervoor heb je een netwerk om je heen van collega’s en professionals vanuit samenwerkingspartners en gecontracteerde jeugdhulporganisaties. Je kan ook inschatten wanneer er direct hulp noodzakelijk is om een situatie te stabiliseren voor er kan worden overgegaan tot een zorgvuldig onderzoek en verzorgt hiervoor waar nodig de indicatiestelling. Je bent als triageprofessional degene die een start maakt met het meetbaar maken van de kwaliteit en effectiviteit van de dienstverlening. Je draagt samen met de preventieprofessional zorg voor een goede uitleg aan het gezin over het proces en het belang van het uitvoeren van de metingen. Samen met het gezin ga je aan de slag met het invullen van de meetinstrumenten die zullen dienen als basismeting. De analyse van de uitkomsten deel je met de betrokken gedragswetenschapper. Naast jouw reguliere werkzaamheden krijg je energie van het uitvoeren van projecten of activiteiten die bijdragen aan het verbeteren van de jeugdhulp in Alphen aan den Rijn.

In welke competenties herken jij jezelf?

Je bent communicatief vaardig en voelt aan hoe je de vraag achter de vraag naar boven kan halen. Je hebt een stevig netwerk van professionals om jou heen waarmee jij goed samenwerkt in de multidisciplinaire overleggen. Je weet overzicht te houden in de verschillende beoordelingen die lopen en werkt hierin goed samen met de preventieprofessional om snel tot het juiste resultaat te komen.

Wat bieden wij jou

Salaris volgens de CAO jeugdzorg in salarisschaal 10 (€ 3.310,84 tot € 4.973,88 bij een fulltime dienstverband van 36 uur)

Solliciteer direct