Spoedprofessional

Kun jij snel schakelen in spoedsituaties?
Als spoedprofessional kom je in beeld als er acute onveiligheid heerst in de opvoedomgeving van een kind.

Opleidingsniveau: HBO+

Kun jij snel schakelen in spoedsituaties?

Als spoedprofessional kom je in beeld als er acute onveiligheid heerst in de opvoedomgeving van een kind. Vaak spelen er bij het gezin meerdere problemen tegelijkertijd. Denk aan complexe echtscheidingen, psychiatrische problematiek, verslaving of huiselijk geweld. Je handelen baseer je op een plan dat je bij de start samen met het gezin, en waar mogelijk het betrokken netwerk, maakt. Je werkt nauw samen met de regiebehandelaar waarmee je aanpak afstemt en veiligheidsrisico’s bespreekt.  

Je kunt snel schakelen. Je herkent veiligheids- en crisissituaties, kunt daarop handelen en juiste ondersteuning inschakelen. Indien nodig nog diezelfde dag.
Je zet het gezin centraal. Als je eerst de veiligheidssituatie hebt gestabiliseerd, help je het gezin met het leren van ontbrekende vaardigheden en zorgt voor het activeren en versterken van het sociale netwerk rond het gezin.  

Je hebt ervaring met ambulant werken met kinderen, jongeren en gezinnen. Daarnaast heb je ervaring met systeem-, oplossings- en netwerkgericht werken. Kennis van het hulpverleningsaanbod en de methodieken Signs of Safety en oplossingsgericht werken. 

Je hebt een SKJ-registratie (jeugdzorgwerker/jeugd- en gezinsprofessional). Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding (SPH, MWD, Pedagogiek, Psychologie).  

In welke competenties herken jij jezelf?

Je kunt goed prioriteiten stellen in het organiseren van je werk. Waarbij je flexibel kunt omgaan met onverwachte situaties. Je hebt het vermogen je in te kunnen leven in de situatie van het gezin. Je bent resultaatgericht. De verschillende problemen die in het gezin spelen vragen soms om meerdere specialisten. Jij weet deze zorg te regisseren en in goede banen te leiden.   

Wat bieden wij jou

Salaris volgens de CAO jeugdzorg in salarisschaal 10 (€ 3.310,84 tot € 4.973,88 bij een fulltime dienstverband van 36 uur). 

 

Solliciteer direct

 

Meer weten? Neem contact op met Esmiralda van Beek via 06 422 842 73